Auteur Archief: Luc Koopman

Update Pauschale in Zwitserland

In Zwitserland is de laatste twee jaar veel te doen geweest omtrent de zogenoemde ‘pauschale‘ of het ‘forfait’. De pauschale biedt voor vermogende buitenlanders die voor het eerst in Zwitserland komen wonen, de mogelijkheid om hun jaarlijks t… Lees verder

Geplaatst in BCN, Nationaal, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Update Pauschale in Zwitserland

Welkom bij Belasting Collectief Nederland

Welkom bij Belasting Collectief Nederland
Belasting Collectief Nederland voorziet particulieren, ondernemers en multinationals van informatie over de Nederlandse belastingwetgeving en ondersteunt fiscalisten bij hun dagelijkse belastingpraktijk.
Bela… Lees verder

Geplaatst in BCN, Nationaal, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Welkom bij Belasting Collectief Nederland

Recht op aftrek van voorbelasting: wanneer wel en wanneer niet?

Een ondernemer die btw-belaste activiteiten verricht, moet enerzijds btw op aangifte voldoen, maar heeft anderzijds ook recht op aftrek van voorbelasting. Voorbelasting is de btw die anderen aan u, als ondernemer, in rekening brengen.
Lees verder

Geplaatst in BCN, Nationaal, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Recht op aftrek van voorbelasting: wanneer wel en wanneer niet?

Vernederlandsing van Belgische autofiscaliteit!

De afgelopen maanden is er nogal wat te doen geweest omtrent de ‘vernederlandsing’ van de Belgische fiscaliteit. Opgepast, denk nu absoluut niet dat wij de Nederlandse wetgeving zo fenomenaal goed vonden. Dat zou echt een brug te ver zijn.
Wellicht… Lees verder

Geplaatst in BCN, Nationaal, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vernederlandsing van Belgische autofiscaliteit!